Prepoznajte svoj tip građe | Trikovi za savršenu žensku figuru! - Iz Prirode
tipovi-tijela-featured-image

Prepoznajte svoj tip građe | Trikovi za savršenu žensku figuru!

Svi smo različiti i to je ono što nas čini unikatnim – tijela mogu biti različitog oblika i veličine, što primarno ovisi o vašoj genetici, ali i načinu života, uključujući fizičku aktivnost i prehranu. U ovom članku, malo ćemo se više posvetiti ovoj ‘naslijeđenoj’ figuri, odnosno generalnom obliku vašeg tijela!

Naravno, postoje mnoge dijete i treninzi koje možete koristiti za mršanje ili topljenje masnih naslaga na zadnjici i butinama – ipak, može se desiti da navedeni trening ili ishrana jednostavno ne odgovaraju vašem tipu tijela. Ovim putem ističemo da je izuzetno bitno znati prepoznati koji je vaš ‘body’ tip zarad ispravnijeg pristupa dovođenju u savršenu figuru koju želite! Dodatno, također je bitno znati i kako istaći pozitivne strane vašeg prirodnog tijela – odnosno koje stvari vama stoje najbolje!

Prepoznajte se u jednom od tipova navedenih ispod i pročitajte naše savjete šta nositi za vaš body tip!

banana-tip-gradje

Oblik pravougaonika ili ‘banana’

Ukoliko je vaš obim struka otprilike jednak vašim kukovima ili poprsju, te su vaša ramena i kukovi otprilike jednake širine, ovaj tip tijela se naziva pravougaonik ili ‘banana’. Vi izgledate vrlo vitko i ‘slim’ sa istaknutom klavikulom, stoga vam najbolje stoje topovi bez naramenica, ‘tube’ strukirane haljine, te visoki kaiš na struku!

kruska-tip-gradje

Oblik trokuta ili ‘kruška’

Kod oblika trokuta, odnosno ‘kruške’, vaši kukovi su širi od ramena i poprsja, sa relativno tankim rukama te vitkijim strukom – što daje dodatni akcenat na vaše kukove. Da bi istakli vašu figuru, bob suknje, visoki kaiševi ili uske haljine će biti pun pogodak!

Oblik obrnutog trokuta ili ‘jabuka’

Ako su vaša ramena i poprsje šira od vaših relativno uskih kukova, vi imate oblik tijela koji se zove jabuka! Relativno je lako istaknuti prednosti vašeg oblika tijela – topići sa otvorenijim vratom, izraženim strukom te istaknutijim nogama će završiti posao!

Pješčani sat

Ovo je generalno najpoželjniji body tip! Vi imate sve – izražene kukove, ramena poprsje uz vitak struk! Generalno, uske haljine, A-line suknje, visoke traperice ili jeans će vam stajati savršeno!

dijamant-tip-gradje

Dijamant

Kod ovog tipa tijela, najviše se ističe malo puniji struk uz kukove šire od ramena – uz mogućnost malo zaobljenijih nogu u predjelu butina. ‘Look’ sa topovima i majicama bez ramena te brodske košulje će definitivno postići da izgledate zanosno!

Ovalni oblik

Ukoliko je vaše poprsje veće od ostatka tijela, vaši kukovi uži te imate malo puniji struk, može se reći da je vaš oblik tijela ovalan! Stilisti ističu da je najbolje nositi vertikalne linije ili elemente koji imaju tendenciju prema gore, iz razloga da vaš učine višim i izduženijim – što vam odlično stoji!

 

Nadamo se da ste uspjeli prepoznati vaš tip tijela te da ćete poslušati ove trikove za odličnu figuru stilističkih stručnjaka. Naravno, svoj tip tijela je umnogome moguće ‘poboljšati’ uz ispravnu ishranu i trening – ali je bitno znati da je neke stvari relativno teško ili nemoguće promijeniti na vašem tijelu. Definitivno, osjećajte se prelijepo u svom tipu tijela! #EmbraceYourBody

Podijeli:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Tabela Sadržaja

Popularno

Preporučujemo za vas

Devojka duge negovane kose drži u ruci Herell losion protiv opadanja kose

HERELL | Losion protiv opadanja kose

Herell losion je specijalizovani preparat na bazi prirodnih ulja i tinktura protiv opadanja kose. Losion eliminiše suvu i masnu perut, svrab glave, sanira upale i

Kokos, kokosovo ulje i kašičica s uljem na palmi

Kokosovo ulje za kosu, lice i kao lek

Ulje dobijeno iz kokosovog ploda većinom je bogato zasićenim mastima, zbog čega ima kruto stanje na nižim temperaturama, a postaje ulje iznad 24° C.  Svaka

Negovano lice mlade žene nežno dodiruje ruka na posteljini sa laticama ruže

Ulje za lice | Napredna nega i masaža lica

Osnovna nega lica podrazumeva redovno čišćenje i hidrataciju lica. Stres, zagađivači u vazduhu, ishrana, UV zračenje, vetar, pojačana vlaga ili hladnoća, starenje, hormonalne probeme – sve

Jer sve što nam treba
je već tu

Kontakt informacije

Zapratite nas

Ostavite nam poruku