BioCardin – Prirodna pomoć za visok pritisak! - Iz Prirode
anatomski-prikaz-srca

BioCardin – Prirodna pomoć za visok pritisak!

Visok, odnosno povišeni krvni pritisak kao medicinsko stanje pogađa između 16% i 37% populacije u svijetu. Prema istraživanju iz 2010. godine, hipertenzija je bila faktor u 18% svih smrtnih slučajeva (9,4 miliona u svetu) – sa tendencijom izuzetnog porasta do 2025. godine od čak duplo u odnosu na 2010. godinu!

Definicija povišenog pritiska

Po definiciji, visok pritisak, odnosno hipertenzija, je medicinsko stanje gdje je krvni pritisak dugotrajno povišen u venama i arterijama. Krvni pritisak određuje se količinom krvi koju srce pumpa i količinom otpora protoku krvi u arterijama. Što više krvi pumpa srce i što su arterije uže, to je krvni pritisak viši!

Visok krvni pritisak obično ne uzrokuje simptome pa se upravo zbog toga  može smatrati ‘tihim ubicom’ – nažalost, možete imati visok krvni pritisak (hipertenziju) godinama bez ikakvih simptoma. Čak i bez simptoma, oštećenje krvnih žila i vašeg srca se nastavlja! Ipak, visok krvni pritisak se može otkriti na jednostavan način – putem redovnog merenja pritiska aparatom za merenje pritiska.

U slučaju da bolest ne kontrolišete, visoki krvni pritisak povećava rizik od ozbiljnih zdravstvenih problema, uključujući srčani udar i moždani udar. Tako je dugotrajni visoki krvni pritisak glavni faktor rizika za bolest koronarnih arterija, moždani udar, zatajenje srca, atrijalnu fibrilaciju, periferne arterijske bolesti, gubitak vida, hroničnu bolest bubrega i demenciju.

krvni-sudovi

Visok pritisak i zdravstveni rizici

Visok krvni pritisak klasifikovan je kao primarna (esencijalna) hipertenzija ili sekundarna hipertenzija. Oko 90–95% slučajeva je primarno, definisano kao povišeni krvni pritisak zbog specifičnog načina života i genetskih faktora. Faktori životnog stila koji povećavaju rizik uključuju:

 • stres,
 • višak telesne težine,
 • pušenje i konzumiranje alkohola,
 • konzumiranje hrane bogate solju i zasićenim mastima,
 • fizička neaktivnost.

Preostalih 5–10% slučajeva kategorizovano je kao sekundarni visoki krvni pritisak i ima utvrdiv uzrok, poput hronične bolesti bubrega, suženja bubrežnih arterija, endokrinog poremećaja ili upotrebe kontracepcijskih pilula. Sekundarna hipertenzija nastoji se iznenada pojaviti i uzrokovati viši krvni pritisak nego primarna hipertenzija. Razna stanja i lekovi mogu dovesti do sekundarne hipertenzije, uključujući:

 • Opstruktivnu apneju za vreme spavanja,
 • Bubrežne probleme,
 • Tumore nadbubrežne žlezde i probleme sa štitnjačom,
 • Određene nedostatke u krvnim žilama,
 • Određene lekove, kao što su kontracepcijske pilule, lekovi protiv prehlade, dekongestivi, sredstva protiv bolova bez recepta i neki lekovi na recept,
 • Ilegalne droge, poput kokaina i amfetamina.

Promene životnog stila i redukcija hipertenzije

Promene u načinu života i lekovi mogu smanjiti krvni pritisak i smanjiti rizik od zdravstvenih komplikacija. Neke od preporučenih životnih promena su:

 • gubitak kilograma,
 • vežbanje,
 • smanjen unos soli,
 • smanjen unos alkohola i cigareta, i
 • zdrava prehrana.

Ako promene načina života nisu dovoljne, tada se koriste lekovi za visok pritisak. Najčešći lekovi za lečenje krvnog pritiska su:

 • Beta-blokatori – usporavaju rad srce te ublažavaju pumpanje krvi
 • Diuretici – izbacuju višak natrijuma i tečnosti koji povećavaju pritisak u krvi
 • ACE inhibitori – sprečavaju proizvodnju angiotenzina koji direktno utječe na sužavanje krvnih sudova i arterija, i
 • Alfa-2 agonisti – menjaju nervne impulse koji izazivaju zatezanje krvnih sudova

Dodatno, oba oblika hipertenzije (primarna i sekundarna) mogu dobiti podršku u lečenju iz prirode, posebno uz metode koje su komplementarne zdravim promenama u stilu života i koje pomažu pri kontroli krvnog pritiska.

Jedan od prirodnih preparata za kontrolu hipertenzije, odnosno  regulisanje visokog krvnog pritiska je NutraAktiv BioCardin – 100% prirodni suplement na bazi sremuša (divljeg belog luka) koji je jedan od najefektivnijih i najzdravijih prirodnih sastojaka za pomoć kod bolesti srca, krvnih sudova, arteroskleroze i visokog krvnog pritiska.

biocardin-promo-slika1

Divlji beli luk za zdravo srce

Konzumiranje sremuša (divljeg belog luka) ima vrlo pozitivne efekte na metabolizam i funkcionalnost organa kardiovaskularnog sistema:

 • Anti-agregatni efekat na bolesti kardiovaskularnog sistema (visok krvni pritisak, ateroskleroza, pritisak u venama, srčani udar) – prisutnost linolenola i beta-sitosterola utiče na regulisanje visokog krvnog pritiska zbog inhibitorne aktivnosti na agregaciju trombocita u krvi
 • Inhibitorni efekat na sintezu holesterola – prisutstvo ajoena, metil-ajoena i alicina imaju inhibitoran efekt na sintezu holesterola (podstiče topljenje masti oko organa)
 • Anti-mikrobni i anti-fungalni efekt – aktivne komponente u sremušu poput alicina čiste telo od bakterija i gljivica (stafilokoke, ešerihije koli, kandide, itd.)

Divlji beli luk (sremuš) je jedan od najboljih prirodnih proizvoda za vaš organizam, ukoliko želite da stabilizujete povišeni krvni pritisak, delujete na začepljene vene i krvne sudove, regulišete svoj metabolizam i smanjite holesterol. Upravo zbog toga, Nutra Aktiv BioCardin je prirodni lek za povišen krvni pritisak 100% baziran na sremušu koji aktivno i direktno pomaže kod visokog krvnog pritiska, srčanog udara te začepljenih arterija i krvnih sudova – birajte 100% prirodnu pomoć Nutra Aktiv BioCardin kao saveznika u borbi protiv koronarnih bolesti i visokog krvnog pritiska!

Biocardin-promo-slika2

Podijeli:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Tabela Sadržaja

Popularno

Preporučujemo za vas

Devojka duge negovane kose drži u ruci Herell losion protiv opadanja kose

HERELL | Losion protiv opadanja kose

Herell losion je specijalizovani preparat na bazi prirodnih ulja i tinktura protiv opadanja kose. Losion eliminiše suvu i masnu perut, svrab glave, sanira upale i

Kokos, kokosovo ulje i kašičica s uljem na palmi

Kokosovo ulje za kosu, lice i kao lek

Ulje dobijeno iz kokosovog ploda većinom je bogato zasićenim mastima, zbog čega ima kruto stanje na nižim temperaturama, a postaje ulje iznad 24° C.  Svaka

Negovano lice mlade žene nežno dodiruje ruka na posteljini sa laticama ruže

Ulje za lice | Napredna nega i masaža lica

Osnovna nega lica podrazumeva redovno čišćenje i hidrataciju lica. Stres, zagađivači u vazduhu, ishrana, UV zračenje, vetar, pojačana vlaga ili hladnoća, starenje, hormonalne probeme – sve

Jer sve što nam treba
je već tu

Kontakt informacije

Zapratite nas

Ostavite nam poruku